I ombygningen er der anvendt store mængder træ både udvendigt og indvendigt. Udvendigt for at lade huset falde bedre ind i med skoven og havet. Indvendigt er træet med til for at give huset et præg af at være sommerhus ved at skabe varme og hygge.
Der er primært anvendt nordiske træsorter. De er kendetegnede ved at sætte et relativt lavt klimaaftryk, da træ i sig selv hører til blandt de klimavenligt materiale, mens den korte transportafstand minimerer CO2 udledningen modsat eksotiske træsorter fra fjerne egen af verden.
-Vi kendte ikke meget til bæredygtigt byggeri, da vi gik i gang med husprojektet, men det faldt os ret naturligt at vælge naturlige materialer, der ældes med ynde og dufter godt. Materialer der er rare at bo i og smukke at se på. Naturlige materialer der passer til omgivelser og årstider, fortæller Anne.
Taget er blevet beklædt med træspån – et materiale, som så småt er begyndt at vende indpas i dansk byggeri, da det både patinerer smukt og som samtidig er kendt for at have en forventet levetid på 125 år. En levetid, der er længere end de fleste andre tagtyper.
Idéen til et træspåntag har Anne og Morten fra Maine i USA, hvor Anne har boet. Her er materialet hyppigt anvendt, da det kan modstå det omskiftelige vejr, der kendetegner fastlandsklima.
Gulvene er udført i Douglas planker og er nærmest uopslidelige. Det samme gælder det håndsnedkererede køkken i eg, som æstetisk tilfører nogle kvaliteter til huset, der også at med til at sikre, at det holder i mange år.