Billedserie

9 hvide køkkener, der ikke er kedelige

Hvide køkkener har en tidløs æstetik, der passer ind i de fleste boliger. Hvidt er et godt valg, hvis du vil fremhæve boligens smukke arkitektoniske detaljer, lysindfald og farvesætning. Se 10 hvide, fantastiske køkkener fra arkitekterne.

Blød minimalisme

Køkkenet i denne ombyggede murermestervilla er et fint eksempel på en blød og minimalistisk indretning, hvor det kridhvide møblement giver et flot og rent modspil til rummets herskabelige stil, bløde farvesætning og varme naturmaterialer. Køkkenet er tegnet specielt til rummet og bygget af en snedker. Bordpladen er i hvid marmor, og gulvet er sildebensparket i egetræ.  

En vigtig birolle

 Villaen her er fra 1949 og ombygget med stor respekt for de eksisterende linjer og arkitektur. Det gælder også for køkkendesignet, der er enkelt, skulpturelt og tilpasset rummets proportioner. Her er det ikke køkkenelementerne, der spiller hovedrollen men derimod rummet, dagslyset og det smukke sildebensgulv, der står ekstra tydeligt frem under de hvide skabselementer.     

Varmt modspil

I køkkenalrummet i dette københavnske byhus er der skabt en raffineret balance mellem farver, flader og materialer. Den kridhvide skabsvæg og loftet giver en ren og veldefineret ramme om rummet, der fremhæver den blide vægfarve og det varme, naturlige træ på skabe, inventar og gulv. 

Og der blev lys...

Herskabslejlighedens mørke og indeklemte forbindelsesgang havde brug for alt det dagslys arkitekten kunne finde. Julie Trier Brøgger tegnede en løsning, der åbner køkkenet ud mod gangen, og som ikke kun giver en fornemmelse af mere lys, men også en bedre og mere luftig rumfornemmelse. Valget af hvide snedkerskabe og lyse plankegulve sætter ekstra turbo på dagslyset, der har forvandlet gangen fra mørk til lys og åben.        

Grafisk blikfang

Arkitekt Rikke Bjerregaard har lagt vægt på at skabe en funktionel familiebolig med en effektiv arealudnyttelse og et sundt indeklima. Huset er opført på et skellet af træ og er et såkaldt passivhus, der har et meget lavt energiforbrug. I det højloftede køkkenalrum fungerer det hvide køkken som neutral baggrund for den sorte gallerivæg, så de mange kunstplakater kommer endnu mere til sin ret.

Lys storbyoase

Det hvide køkken fremhæver det fantastiske lys og boligens sarte nuancer i indretningen. Lys, som det er lykkes arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg at trække ind i lejligheden under ombygningen af det gamle tørreloft, trods de mange skrå vægge og vinkler. Som en fin detalje er bordpladen længere end køkkenmodulet, så der er plads til en radiator og et sted til ledninger og stikkontakter - fx. fra den flotte grønne Snoopy-lampe.

Grafiske linjer

Køkkenet her i arkitekt Jan Smidt Andreasens eget hus er et såkaldt Ikea-hack med fronter fra Reform og armaturer fra Vola. Et klassisk moderne valg hos en stilsikker familie. Men uden de helt simple fliser på hele køkkenvæggen og øjet for at gøre fugerne mørke og vælge vask og armatur i sort, var det aldrig blevet lige så flot og fuldendt. De geometriske former og skarpe linjer fremhæver hinanden og køkkenet rækker både bagud med retro referencer i designet, samtidig med at det er moderne.

I samspil med arkitekturen

Arkitektparret Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensens har gennemrenoveret deres gamle bondegård med materialer fra det lokale byggemarked. I familiens store køkkenalrum har arkitekterne valgt et simpelt, hvidt køkken med bordplade i bøg som bevidst modspil til den smukke og rå bondegårdsarkitektur med betongulve, fritlagte spær og loft til kip.

Hvidt i hvidt

Både oppe og nede og til højre og til venstre er der hvidt i dette ombyggede parcelhus fra 70'erne. Køkkenet kunne derfor heller ikke være andre farver. Og det fuldendte valg af hvid, gør køkkenet og hele hjemmet eksklusivt og anderledes.