Idéerne fløj hen over bordet, mens den ene skitse efter den anden tog form. Èn time blev pludselig til tre. Sådan foregik det, da parret i denne villa første gang holdt møde med arkitekt Rune Dybkjær. De havde mødt Rune Dybkjær på en boligmesse og taget imod hans tilbud om et gratis idémøde, fordi de gerne ville have input til, hvordan den nyindkøbt byggegrund kunne bruges. Og de følte med det samme, at Rune Dybkjær forstod dem.
Vi havde ingen idé om, hvordan huset skulle se ud, men vi ville gerne have noget, der var anderledes. Og så havde vi en hel masse krav til funktionaliteten. Vi ville gerne have tre børneværelser, et viktualierum, plads til at dække op til mange mennesker til middag, højt til loftet og et spændende udtryk. Listen var lang og så kom arkitekten faktisk med et bud, der indeholdt det hele og lidt til. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, fortæller husets kvindelige beboer, og supplere:
Ja, han gav os alt det, vi ønskede os – selv om vi ikke vidste, hvad det var.
Resultatet blev et skulpturelt hus, der består af to skrå bokse med en voksenafdeling til den ene side, og en børneafdeling til den anden. Den ene af de skrå bokse indeholder familiens store køkken-alrum, hvor man via en trappe kommer en halv etage op til dagligstuen, der fører ud til en tagterrasse med udsigt over kvarteret og en skov.
─ Vi havde slet ikke troet, at vi kunne få udsigt, da alle andre huse i kvarteret er i ét plan. Men arkitekten så muligheden, og det har simpelthen givet os en kvalitet ved huset, vi slet ikke havde forestillet os, fortæller parret, der også er glade for husets planløsning og funktionalitet. Fx er der direkte adgang fra køkkenet og ned til bryggers, viktualierum og garage.
─ Det er utrolig praktisk, at man kan komme lige ind fra garagen med sine indkøb her, forklarer husets mandlige beboer.